Puheenjohtajalta

 

Suomi-Kreikka yhdistysten liiton liittokokouksessa Kuopiossa8.10.2022 valittiin uusi puheenjohtaja ja hallitus.

Uutena puheenjohtajana on aloittanut 8.10.2022 alkaen Pirjo Koskinen. Pirjo on toiminut liiton taloudenhoitajana 11 vuotta.

 

 

Tervehdys uudelta puheenjohtajalta!

Kiitän lämpimästi luottamuksesta tultuani valituksi SuomiKreikka yhdistysten liiton puheenjohtajaksi. Olen ollut pitkään mukana liiton toiminnassa ja haluankin kiittää erinomaisesta yhteistyöstä kaikkia matkan varrella toiminnassa mukana olleita.

Kreikka teki minuun lähtemättömän vaikutuksen vuonna 1979. Silloin en tosin tiennyt Kreikasta juuri mitään – mutta jokin sinne veti. Ensimmäisen lomamatkani aikana maan kulttuuri, luonto ja erityisesti ihmiset sykähdyttivät ja jättivät jäljen sydämeeni. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Tuolla ensimmäisellä matkallani Kreikkaan katselin kaihoten kun muut tanssivat kreikkalaisia tansseja. Erityisesti hasapikos teki vaikutuksen ja päätin, että joskus minä vielä tuon osaan ja tanssin Kreikassa. Joten kun kotikaupunkini Porin Suomi-Kreikka yhdistys ilmoitti kreikkalaisten tanssien kurssista, menin mukaan välittömästi. Ja tällä tiellä ollaan.

Olen ollut Porin yhdistyksen toiminnassa mukana sen perustamisesta alkaen (1979). Viimeiset 20 vuotta aktiivisesti. Hasapikos ja monta muuta tanssia on opeteltu vuosien varrella mutta olen myös saanut toimia Porin yhdistyksen taloudenhoitajana ja viimeisen 10 vuoden ajan puheenjohtajana. Tämän vuoden maaliskuussa luovuin puheenjohtajan pestistä mutta olen edelleen monipuolisesti mukana Porin yhdistyksen toiminnassa, esimerkiksi hallituksen ja tanssiryhmä Nefelin riveissä.

Aloitan Suomi-Kreikka yhdistysten liiton puheenjohtajana innolla ja suurella sydämellä – rakkaudesta lajiin. Tavoitteenamme on tarjota jäsenillemme elämyksiä, mukavaa ja aktiivista toimintaa.

Ennen kaikkea toivon yhdessä tekemisen ja olemisen iloa! Lupaan tehdä parhaani tässä uudessa mielenkiintoisessa tehtävässä.

Yhteistyöterveisin Pirjo

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΝ