Puheenjohtajalta

Pandemiasta endemiaan – uuteen normaaliin

Paljon on vettä virrannut tuossa läheisessä Aurajoessa, kuten
Sinunkin lähijoessasi sitten viime kirjoitteluni tällä  sivulla.

Puheenjohtajan kynästä lieneekin jo hyvä aika irrota kuluneen vuoden kokemuksia, kuulopuheita ja niistä muodostuneita kuvia. Heti vuoden alkupuolella asiantuntijoiden kannanotot alkoivat antaa jo valoisampaa ja toiveikkaampaa tietoa pitkään jatkuneen uuden virussairauden liikkeistä ja edesottamuksista. Vieläkään ei ollut aihetta kättentaputuksiin. Tällä hetkellä opettelemme itsekukin, toivottavasti, elämään koronavirusmuunnosten kanssa kuten minkä tahansa kausittain ilmenevän viruksen kanssa (esim. influenssat).

Vaikkakin viimeiset kolme vuotta ovatkin olleet leimaa-antavia
ja opettavaisiakin ihmisten välisen kanssakäymisen ja yhdessäolon suhteen, on säilynyt halu ja optimismi palata normaaliin, uuteen normaaliin. Olosuhteisiin, joissa voimme tehdä 4-5 tunnin lentomatkan mihin tahansa Kreikassa ja Kyproksellakin.

Mielikohteeseemme tultuamme voimme tavata vanhat tutut ja tutustua uusiin, ystävällisiin ja vieraanvaraisiin ihmisiin. Tuosta sain perheeni kanssa ”päivityksen”, kun juhannuksen jälkeen siirryimme viikoksi Haniaan, tarkemmin Plataniakseen.

Poikamme perhe kolmine tyttärineen olivat jo kokeneita Kreetan kävijöitä vuoden ikäistä Sofiaa ja 4 vuoden ikäistä Herttaa lukuun ottamatta. Nämä nuorimmat sukelsivat kuitenkin rohkeimmin saaren saloihin. Tutussa hotellissa suurelta osin tuttu henkilökunta auttoi upeasti ryhmämme alkuunpääsyssä ja päivittäisissä retkisuunnitelmissamme. Vuokra-autolla menimme kolmena päivänä uusiin kohteisiin, ainakin osalle meistä uusiin.  Hanian kasvitieteelliseen puutarhaan, Stauroksen, Therison ja Zourvan kyliin Hanian ympäristössä. Tehostunutta käsihygieniaa lukuun ottamatta, mikään ei ollut minusta muuttunut sitten edellisen käyntimme kesällä 2019.

Toivotan kaikille teille ja yhdistyksillenne yhteisen asiamme eteenpäinviennin iloa!

Jukka Heiskanen

.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΝ