Puheenjohtajalta

Vuosi sitten elättelimme vielä toivoa rauhoittumisesta, jotta suunnitelmien mukaan  olisimme päässeet juhlistamaan SKYLn 40:ttä toiminnan vuotta. Toisin kuitenkin kävi, kun korona näyttikin vasta olevan tulossa yhteiskuntien tautikirjoon ja jopa jäädäkseen.

Nyt vuotta myöhemmin, kun matkailu ja monet muutkin alat ovat alkaneet ikään kuin uudelleen käynnistyä pandemian tultua käytöstavoiltaan tutummaksi, joudumme edelleen mm. matkoja suunnitellessamme tekemisiin erilaisten maakohtaisten muuttuvien rajoitusten ja suositusten kanssa. Yritämme varmaan ajatella positiivisesti kaikesta huolimatta suunnitellessamme yhä vapautuneemmin tulevia matkojamme täällä turvallisessa Suomessa viipyen.

Mitä olemme yhteiskuntana ja yksilöinä oppineet korona-epidemiasta, rankkasateista, kuivuudesta?
Valmiuden kohentaminen ja varautuminen lienevät ”työkalut” tulevia katastrofeja vastaan. Yksilötasolla, kuinka varaudun ”matkustusselibaattiin”? Voin tehdä cyber-matkoja lukuisiin kohteisiin tietokoneeni ääressä, voin opiskella uutta lukemalla perinteiseen tyyliin kirjallisuutta, kielitaitoa kannattaa aina kohentaa tai vaikka aloittaa kielen opiskelu. Varautumisen voi ymmärtää myös  ikään kuin latautumisena, ei pelkkänä varuillaan olona.

15.6.2021 Helsingissä Espan lavan tuntumassa tunsin pääseväni lähemmäksi Kreikkaa kuin aikoihin. Porin yhdistyksen tanssiryhmä ja Suomen Helleenien musiikkiryhmä ottivat yleisönsä ja päinvastoin, tapahtumassa, joka oli yksi yhdessäolo Kreikan 200 vuotisen itsenäisyyden juhlistamiseksi.

Hyvää vuoden jatkoa varautumisineen (mm. rokotteen ottaminen) tuleviin seikkailuihin!

Jukka Heiskanen

.