Puheenjohtajan pöydältä

Suomi-Kreikka yhdistysten liiton liittokokouksessa Kuopiossa 8.10.2022 valittiin uusi puheenjohtaja ja hallitus.

Uutena puheenjohtajana on aloittanut 8.10.2022 alkaen Pirjo Koskinen. Pirjo on toiminut liiton taloudenhoitajana 11 vuotta.

Tervehdys!

Suomalaiset rakastavat lämpöä – ainakin lomallaan. Tänä vuonna – rumpujen pärinää – Kreikka on äänestetty suosikkikohteeksi (Me Naiset-lehti, heinäkuu 23). Mikä sitten vetoaa meihin? Onko se helppous ja tuttuus. Toisaalta kuitenkin aina löytyy uutta nähtävää ja koettavaa. Tunnelma, ihmiset, musiikki, tanssi, meri, aurinko, ruoka, historia? Varmasti jokaisella on se oma juttunsa miksi aina uudelleen ja uudelleen matkustaa Kreikkaan.

Toivon, että kesä ja loma ovat olleet täynnä iloa, uusia kokemuksia ja rentoa oloa. Pääasia, että se on ollut itsesi näköinen. Syksy tekee tuloaan ja sen myötä uudet ja vanhat harrastukset ovat jälleen alkaneet. On ilo huomata, että myös meidän yhdistyksillämme toiminta on taas pyörähtänyt käyntiin. Toivon, että tapaamme yhdistyksen järjestämissä kokouksissa ja tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Vuosi 2023 on tähän asti ollut yhdistysten pyöreiden ja ”puolipyöreiden” synttärijuhlien vuosi ja nämä juhlallisuudet ovat vieneet minua eri puolille Suomea. Kaakkois-Suomen Kreikanystävät, Hamina vietti keväällä 30-vuotissynttäreitään. Kuopiossa taas Kreikan ystävät vietti elokuussa hilpeitä 45-vuotisjuhlia. Minulla oli ilo olla kummassakin mukana ja tunnelma on ollut lämminhenkinen. Syksyn tullen myös juhlat jatkuvat, nimittäin 45-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhlivat myös Tampereen Suomi-Kreikka yhdistys, Oulun Suomi-Kreikka yhdistys sekä Karelia-Kreikka, Lappeenranta. Meltemia, Vaasa täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Toivotan kaikille juhliville yhdistyksille paljon onnea! Huikeita saavutuksia - erityisesti tänä päivänä, kun moni yhdistys pikkuhiljaa hiipuu pois.

Kuluneen kauteni aikana minulla on ollut ilo ja kunnia edustaa liittoa ja sen kaikkia jäsenyhdistyksiä myös muilla tavoin. Osallistuin esimerkiksi Kreikan suurlähettilään Kreikan kansallispäivän kunniaksi järjestetylle vastaanotolle Helsingissä. Lämminhenkinen tilaisuus herkullisten mezejen ja viinin kera. Suurlähettiläs Natalia Maria Karageorgou piti puheen ja Suomen Ateenan-instituutin johtaja Petra Pakkanen luennoi aiheesta filhellenismi.

Seuraavaksi suunnataan Tampereelle 7.10. Päivällä on liittokokous ja illalla vietetään Tampereen riemukkaita 45-vuotisjuhlia. Kokouksessa käsitellään mm. 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet. Minulle tulee liittokokouksessa vuosi täyteen puheenjohtajana. Olen parhaani mukaani ollut yhteydessä jäseniin ja osallistua mahdollisuuksien mukaan paikalliseen toimintaan. Olemme saaneet uusvanhoja jäseniä sekä kehittäneet yhdessä toimintaamme. Lisäksi olen myös avannut keskusteluja ja suhteita yhteistyökumppaneidemme kanssa. Liiton uudet kotisivut ovat olleet myös työnalla.

Haluankin muistuttaa, että yhdessä oleminen ja tekeminen tuovat voimaa! Kiitos, että olet ollut mukana vahvistamassa liiton toimintaa. Toivon, että yhteistyö tiivistyy entisestään tulevina vuosina. Syksyllä tapaamme taas yhdistyksen järjestämissä kokouksissa ja tapahtumissa, kannustan kaikkia osallistumaan. Tapaamisiin!

P.S. Ensi vuoden tapahtumien ja tilaisuuksien suunnittelu on meneillään. Jos sinulla on mielessäsi idea tai pari - älä epäile ottaa minuun yhteyttä.


Yhteistyöterveisin 

Pirjo